SV KoKo Lustrum 2016!

Welkom op de site voor het VIIIste lustrum van Studentenvereniging KoKo! Van 11 t/m 21 mei viert SV KoKo haar veertigste verjaardag met twee lustrumweken. Houd de site in de gaten voor alle updates over het lustrum en foto’s van de activiteiten!

Voorzitter Lustrumcommissie

Geachte lezers, lieve leden,

Na het kiezen van de Lustrumcommissie in april 2015 ging het dan eindelijk beginnen, de voorbereidingen voor het 8e lustrum van KoKo. Al 40 jaar is onze mooie vereniging niet weg te denken uit het Maastrichtse studentenleven. Wij bieden namelijk een uniek concept, een ´thuis´ voor eenieder, eerstejaars of ouderejaars, iedereen krijgt dezelfde kansen en mogelijkheden.

Dat gevoel van ´thuiskomen´ hebben wij ook als commissie, een afspiegeling van diverse leden met allemaal andere ideeën en uitgangspunten. Toch hebben we met zijn allen zonder enige discussie het thema gekozen: Tegendraads. Een woord dat volgens ons KoKo omschrijft als geen ander. Eigenlijk hebben we al het goede gekozen en het minder leuke achterwege gelaten. Wel een introductieweekend, maar geen ontgroening: want gelijkheid is een van de pijlers van KoKo. Toch hebben we wel disputen, een hechte bindingsplek, die in tegenstelling tot de gelijkheidsidealen van KoKo wel een ontgroening kennen. Maar voor ieder lid is dit een keuze, ook met het aanbod van diverse commissies en de jaarclubvorming in je eerste jaar heb je de perfecte combinatie voor een toptijd binnen KoKo. We mogen de bertjes hierbij natuurlijk niet vergeten, serieus opgericht of niet, we hebben er al menig activiteit aan te danken.

Daarom hebben we geprobeerd voor eenieder wat aan te bieden in deze twee weken vol activiteiten. Van een disputenactiviteit, tot een gala en een festival voor VVV´tjes, tot een ouderdag voor alle leden! We hopen jullie te kunnen verwelkomen op activiteiten die misschien niet meteen ´des KoKo´ zijn. Toch weten wij zeker dat jullie het net zo geweldig gaan vinden als wij. Niet voor niets zijn we al vanaf mei 2015 bezig om in mei 2016 KoKo op stelten te zetten. Een jaar lang vergaderen van 9 tot 12 of 1 uur werpt hopelijk zijn vruchten af.

De kleuren groen en blauw en ons prachtige logo – te danken aan Annebel, Romy en Anil – zullen het hele Lustrum terugkomen. Een strak logo, met toch het nodige ´KoKo´ erin verwerkt. Kleuren kiezen is misschien nog wel moeilijker geweest dan een logo, toch is unaniem voor deze combinatie gekozen. De kleuren passen goed bij het KoKo van nu, door de vloeiende overgang met toch de nodige contrasten.

Van 11 tot 21 mei zal het feest dan ook losbarsten! Voor nu hopen wij als commissie dat we jullie net zo enthousiast hebben gemaakt als wij zelf reeds zijn. We zien jullie graag op alle activiteiten, want het Lustrum maak je (meestal) maar een keer mee! Tot 11 mei 2016 en daarvoor op de borrelvloer.

Jill Leyten
Voorzitter Lustrumcommissie der SV KoKo 2016

Voorzitter der SV KoKo

Hallo allemaal,

Welkom op de website van SV KoKo’s 8e lustrum! Zoals jullie kunnen zien pakt KoKo het tijdens het lustrum op dezelfde manier aan zoals we al veertig jaar door het leven gaan: Tegendraads. Als grootste en meest diverse vereniging van Maastricht tonen we dit tegendraadse karakter maar al te graag. Geen ontgroening maar wel een inauguratie? Geen dispuut maar wel actief lid? Niet traditioneel maar wel tradities? Bij SV KoKo kan dat allemaal!

Sinds 1976 staat SV KoKo al centraal in het studentenleven van Maastricht. Het is namelijk van origine opgericht om alle studentenactiviteiten in de opbloeiende studentenstad te coördineren. Vandaar ook onze naam want die is afgeleid van de woorden Koördinatie Kommissie. Door de jaren heen heeft de vereniging wel wat veranderingen doorgemaakt. Zo zijn we bijvoorbeeld in het jaar 2000 ons huidige pand ingetrokken en ook ons imago is niet meer hetzelfde als voorheen. De basis is echter altijd hetzelfde gebleven en de typische vrijheid, creativiteit en gezelligheid zal KoKo altijd met zich meedragen.

Gelijkwaardigheid van onze leden hebben wij hoog in het vaandel staan. KoKo kenmerkt zich door een grote verscheidenheid aan leden en dit komt overal in onze vereniging terug. Dit eigenzinnige en eigenwijze dat KoKo zo siert zal tijdens ons programma dan ook centraal staan. Zo zal ons lustrumgala bijvoorbeeld op een plek zijn waar je niet zo snel een gala zal verwachten. Wat die plek is houden we natuurlijk nog even voor ons, maar we kunnen je verzekeren dat je dit niet wilt missen…

Blijf via deze website op de hoogte van alle ins en outs omtrent het lustrum en we zien je graag van 11 tot en met 21 mei om gezamenlijk ons veertigjarige bestaan te vieren!

Tot dan!

Britt op de Laak
Voorzitter der SV KoKo

Lustrum 2016

Welkom op de site voor het VIIIste lustrum van Studentenvereniging KoKo! Van 11 t/m 21 mei viert SV KoKo haar veertigste verjaardag met twee lustrumweken. Houd de website in de gaten voor alle updates!

IT Starts With Coffee

Dé WordPress specialisten van de Achterhoek en bouwers van prachtige websites: IT Starts With Coffee. De jongens staan al drie jaar klaar voor SV KoKo en hebben ook van de Lustrum website weer een plaatje gemaakt.

SV KoKo

SV KoKo is met meer dan 550 leden de grootste studentenvereniging van Maastricht. KoKo is een niet-traditionele vereniging, kent geen ontgroening en heeft gelijkwaardigheid van haar leden hoog in het vaandel staan.

 

Tickets

Tickets zijn nu te koop! Verzeker jezelf van een plekje voor het Gala en koop je tickets via de online ticket store!