ONZE LEDEN

Ben je benieuwd naar leden van KoKo en hun ervaringen binnen onze vereniging?
Lees hieronder de ervaringen van Jordi, Tembe en Julien!

Jordi Janssen – Bewegingswetenschappen – 22 jaar
‘’Je studententijd is de mooiste tijd uit je leven’’. Een quote die je wellicht vaker hebt gehoord van oud-studenten. Op kamers in een vreemde stad zonder zeurende ouders. ’s Avonds een pilsje teveel drinken om vervolgens ’s ochtends brak in de collegebanken te zitten. Kortom: een fantastische tijd die jij als aankomend student niet wilt missen!
Om echt alles uit je studententijd te halen ben je bij Studentenvereniging KoKo op de juiste plek. Er worden hier al sinds jaar en dag onvergetelijke avonden beleefd en vriendschappen voor het leven gesloten. Waarom? KoKo heeft als enige vereniging in Maastricht een mix van vrijheid en tradities.
Ik kan me niet voorstellen hoe mijn studentenleven was geweest zonder lid te zijn geworden bij KoKo. Van de mooiste feesten en gala’s met mijn dispuut tot ski vakanties waarbij we met de hele vereniging van de piste afgleden.
Naast de nodige pilsjes die er hier doorheen gaan heeft KoKo mij ook erg geholpen bij het ontwikkelen van vaardigheden door het organiseren van activiteiten en verschillende KoKo feesten. Doordat het organiseren van activiteiten zo leuk en leerzaam is heb ik besloten om volgend jaar bestuur bij KoKo te gaan doen.
Maak de komende jaren de mooiste tijd van je leven!

Tembe Ploem Kempkes – Geneeskunde – 21 jaar
Ik ben Tembe, 3e- inmiddels 4e-jaars Geneeskundestudent en tegen de tijd dat jij dit leest begin ik aan mijn 4e jaar bij KoKo. Niet voor niets natuurlijk, KoKo is nog steeds een fantastisch geweldige mooie plek voor mij. Toen ik als groentje van Amsterdam naar Maastricht reisde, wist ik zeker dat ik niet bij een studentenvereniging zou gaan. Daar is toch wat mis gegaan. En hoewel ik tijdens de INKOM er nog steeds van overtuigd was dat een verenigingsleven niks voor mij was, ben ik in mijn eerste week van uni toch snel omgeslagen toen mijn eerste beste vriendinnetje in Maastricht mij mee vroeg naar KoKo. Hier kwam ik al snel achter dat KoKo ontzettend relaxed was met een niks-moet-alles-mag-en-kan-vibe. Geen ontgroening, geen verplichtingen, de diversiteit aan mogelijkheden en de ontzettend aardige en chille mensen bij KoKo maakten dat ik al snel het verenigingsleven indook en tot op heden zonder spijt. Een studentenvereniging biedt je nog zoveel meer naast je studie (terwijl het toch heel goed combineerbaar is)! Het mooiste en belangrijkste: ik heb hier echt mijn plek gevonden als actief lid, ik heb mijn dichtste vrienden hier ontmoet en de beste en meest bijzondere herinneringen gemaakt! Klinkt allemaal heel cliché, maar wel allemaal heel erg waar. Waar elke ouder over spreekt als ie zegt “de studentenjaren waren de mooiste tijd van mijn leven” dat kan ik dat zeker beamen, want dat heb ik door KoKo, op KoKo, met KoKo 100% mogen ervaren. En hopelijk gaat jou ook een prachtige studententijd tegemoet!

Julien Luyten – International Track Medicine – 19 jaar
Dear future Koko member, I am Julien, I’m 19 years old and I’m starting my 3th year of ITM (International Track Medicine). I am here to give you my experience as an international student. I first joined KKo for the nice vibe and open minded people that love to talk with international students and for all the parties during the first year period. Later in the year I joined a committee organizing parties: the OC. And even without speaking Dutch, I could be part of the group and make good friends and people would talk to me in English when needed. In my 2nd year I learned Dutch and decided to join a fraternity. You don’t need to learn Dutch to be part of a committee but if you prefer you can also join the English committee CSI or an English Bertje. If you want to learn the Dutch culture and language and party with nice people this is the place to be. Hope to see you at KoKo!