INKOM SV KOKO 2020

SV KoKo is één van de grootste, en vooral dé mooiste vereniging in Maastricht. Met een centraal gelegen pand en tal van activiteiten en mogelijkheden zijn wij niet weg te denken uit het Maastrichtse studentenleven. Opgericht in 1976 zijn wij een van de oudste Maastrichtse studentenverbanden en kennen wij tal van tradities. SV KoKo heeft een toegewijde houding van haar leden hoog in het vaandel staan, maar heeft daar geen ontgroening voor nodig. Het actieve lidmaatschap is voor alle leden toegankelijk en iedereen krijgt de ruimte zichzelf te ontplooien op zijn eigen manier.

Om meer te weten te komen kun je een kijkje nemen op deze website, of spreek iemand aan in het geel!

Voorwoord door de Voorzitter

Van harte welkom in studentenstad Maastricht! Een prachtige stad, waar jij de komende jaren een mooie tijd gaat beleven. Je studententijd is namelijk volgens velen de mooiste tijd van je leven, iets wat ik inmiddels volledig kan beamen. Je studie is belangrijk, maar daarnaast is het even waardevol om nieuwe mensen te leren kennen, je vaardigheden te verbeteren en je op persoonlijk vlak verder te ontplooien. SV KoKo biedt je daartoe de beste mogelijkheden van Maastricht. Al sinds 1976 is KoKo niet meer weg te denken uit het Maastrichtse studentenleven. KoKo kenmerkt zich door openheid en gelijkwaardigheid en met haar 500 leden maakt dit een grote vereniging met een gevarieerde agenda. In één van KoKo’s vele commissies kun je je vaardigheden ontwikkelen door het organiseren van kleine activiteiten tot een festival voor heel Maastricht. In één van KoKo’s disputen maak je de vrienden van je leven, mensen met wie je in je studiejaren een geweldige tijd beleeft, maar zeker ook mensen aan wie je in de toekomst nog heel veel gaat hebben. Het behalen van je studiepunten is een belangrijke aangelegenheid, maar vergeet vooral niet dat de dingen die je naast je studie onderneemt in de toekomst net zo zwaar wegen. Nu je je studiekeuze hebt gemaakt is er eigenlijk nog maar één andere logische keuze om te maken: SV KoKo!

Janneke Knopper, Voorzitter der SV KoKo

Voorwoord door de Commissaris INKY

Eindelijk! De middelbare school is voorbij en een nieuw avontuur gaat beginnen. In Maastricht ga je misschien wel op kamers in een compleet onbekende stad. Dit is natuurlijk even wennen maar boven alles zal je hier enorm gaan genieten van de mooiste tijd van je leven, je studententijd! De komende jaren zal je ontdekken dat samen eten fijner is omdat jij er letterlijk niet zoveel van bakt, dat naar huis fietsen terwijl mensen al naar hun werk fietsen niets is om je voor te schamen, maar bovenal dat je kunt doen en laten wat je zelf wil! Lid worden van een studentenvereniging zal je helpen het beste uit deze tijd te halen. Niet alleen door de vrienden die je maakt maar ook door alle verschillende ervaringen die je op gaat doen. Maar nu is het eerst tijd om compleet los te gaan tijdens de INKOM, de beste start van je studententijd. Tijdens de INKOM is KoKo te herkennen aan onze gele shirts. Heb je een vraag of wil je gewoon even rondkijken, spreek dan iemand in een geel shirt aan of kom langs op één van onze activiteiten!

Quinty de Jong, Commissaris INKY der SV KoKo

De Algemene Introductieweek van Maastricht, de INKOM, wordt georganiseerd door de Werkgroep INKOM namens de Maastricht University en Hogeschool Zuyd (www.inkom.nl). De Werkgroep INKOM is als organisatie verantwoordelijk voor het gehele INKOM programma. De Werkgroep INKOM en SV KoKo werken samen om er een geweldige week van te maken en de nieuwe studenten kennis te laten maken met alles wat Maastricht te bieden heeft.