INKOM SV KOKO 2020

SV KoKo is één van de grootste, en vooral dé mooiste vereniging in Maastricht. Met een centraal gelegen pand en tal van activiteiten en mogelijkheden zijn wij niet weg te denken uit het Maastrichtse studentenleven. Opgericht in 1976 zijn wij een van de oudste Maastrichtse studentenverbanden en kennen wij tal van tradities. SV KoKo heeft een toegewijde houding van haar leden hoog in het vaandel staan, maar heeft daar geen ontgroening voor nodig. Het actieve lidmaatschap is voor alle leden toegankelijk en iedereen krijgt de ruimte zichzelf te ontplooien op zijn eigen manier.

Om meer te weten te komen kun je een kijkje nemen op deze website, of spreek iemand aan in het geel!

Voorwoord door de Voorzitter

‘’Je studententijd is de mooiste tijd uit je leven’’. Een quote die je wellicht vaker hebt gehoord van oud-studenten. Op kamers in een vreemde stad zonder zeurende ouders. ’s Avonds een pilsje teveel drinken om vervolgens ’s ochtends brak in de collegebanken te zitten. Kortom: een fantastische tijd die jij als aankomend student niet wilt missen!

Om echt alles uit je studententijd te halen ben je bij Studentenvereniging KoKo op de juiste plek. Hier worden al sinds 1976 onvergetelijke avonden beleefd en vriendschappen voor het leven gesloten. Waarom? KoKo heeft als enige vereniging in Maastricht een mix van vrijheid en tradities. Met 500 leden is KoKo een grote vereniging waarin iedereen zijn plek zal vinden. Jij kan zelf bepalen wat voor jou de meest fantastische studententijd is. Jaarclubs, commissies en disputen: het kan bij ons allemaal maar niets is verplicht. Jij mag kiezen!

Ik kan me niet voorstellen hoe mijn studentenleven was geweest zonder lid te zijn geworden bij KoKo. Van de mooiste feesten en gala’s met mijn dispuut tot ski vakanties waarbij we met de hele vereniging van de piste afgleden.

Naast de nodige pilsjes die er hier doorheen gaan heeft KoKo mij ook erg geholpen bij het ontwikkelen van vaardigheden door het organiseren van activiteiten en verschillende KoKo feesten. Je hebt bij KoKo namelijk de kans om meteen vanaf je eerste jaar deel te nemen in één van de vele commissies. Tevens heb ik tijdens mijn lidmaatschap veel gehad aan de professionele contacten die ik heb opgedaan via leden en oud-leden van KoKo welke mij tijdens mijn studie enorm geholpen hebben. KoKo is hierdoor niet alleen een hele leuke maar een ook heel verstandige keuze.

Maak de komende jaren de mooiste tijd van je leven!

Jordi Janssen, Voorzitter der SV KoKo

Voorwoord door de Commissaris INKY

Eindelijk! De middelbare school is voorbij en een nieuw avontuur gaat beginnen. In Maastricht ga je misschien wel op kamers in een compleet onbekende stad. Dit is natuurlijk even wennen maar boven alles zal je hier enorm gaan genieten van de mooiste tijd van je leven, je studententijd! De komende jaren zal je ontdekken dat samen eten fijner is omdat jij er letterlijk niet zoveel van bakt, dat naar huis fietsen terwijl mensen al naar hun werk fietsen niets is om je voor te schamen, maar bovenal dat je kunt doen en laten wat je zelf wil! Lid worden van een studentenvereniging zal je helpen het beste uit deze tijd te halen. Niet alleen door de vrienden die je maakt maar ook door alle verschillende ervaringen die je op gaat doen. Maar nu is het eerst tijd om compleet los te gaan tijdens de INKOM, de beste start van je studententijd. Tijdens de INKOM is KoKo te herkennen aan onze gele shirts. Heb je een vraag of wil je gewoon even rondkijken, spreek dan iemand in een geel shirt aan of kom langs op één van onze activiteiten!

Tessa Veraart, Commissaris INKY der SV KoKo

De Algemene Introductieweek van Maastricht, de INKOM, wordt georganiseerd door de Werkgroep INKOM namens de Maastricht University en Hogeschool Zuyd (www.inkom.nl). De Werkgroep INKOM is als organisatie verantwoordelijk voor het gehele INKOM programma. De Werkgroep INKOM en SV KoKo werken samen om er een geweldige week van te maken en de nieuwe studenten kennis te laten maken met alles wat Maastricht te bieden heeft.