INKOM SV KOKO 2021

SV KoKo is één van de grootste, en vooral dé mooiste vereniging in Maastricht. Met een centraal gelegen pand en tal van activiteiten en mogelijkheden zijn wij niet weg te denken uit het Maastrichtse studentenleven. Opgericht in 1976 zijn wij een van de oudste Maastrichtse studentenverbanden en kennen wij tal van tradities. SV KoKo heeft een toegewijde houding van haar leden hoog in het vaandel staan, maar heeft daar geen ontgroening voor nodig. Het actieve lidmaatschap is voor alle leden toegankelijk en iedereen krijgt de ruimte zichzelf te ontplooien op zijn eigen manier.

Om meer te weten te komen kun je een kijkje nemen op deze website, of spreek iemand aan in het geel!

Voorwoord door de Voorzitter

‘’Je studententijd is de mooiste tijd uit je leven’’. Een quote die je wellicht vaker hebt gehoord van oud-studenten. Op kamers in een vreemde stad zonder zeurende ouders. ’s Avonds een pilsje teveel drinken om vervolgens ’s ochtends brak in de collegebanken te zitten. Kortom: een fantastische tijd die jij als aankomend student niet wilt missen!

Om echt alles uit je studententijd te halen ben je bij Studentenvereniging KoKo op de juiste plek. Hier worden al sinds 1976 onvergetelijke avonden beleefd en vriendschappen voor het leven gesloten. Waarom? KoKo heeft als enige vereniging in Maastricht een mix van vrijheid en tradities. Met 500 leden is KoKo een grote vereniging waarin iedereen zijn plek zal vinden. Jij kan zelf bepalen wat voor jou de meest fantastische studententijd is. Jaarclubs, commissies en disputen: het kan bij ons allemaal maar niets is verplicht. Jij mag kiezen!

Ik kan me niet voorstellen hoe mijn studentenleven was geweest zonder lid te zijn geworden bij KoKo. Van de mooiste feesten en gala’s met mijn dispuut tot ski vakanties waarbij we met de hele vereniging van de piste afgleden.

Naast de nodige pilsjes die er hier doorheen gaan heeft KoKo mij ook erg geholpen bij het ontwikkelen van vaardigheden door het organiseren van activiteiten en verschillende KoKo feesten. Je hebt bij KoKo namelijk de kans om meteen vanaf je eerste jaar deel te nemen in één van de vele commissies. Tevens heb ik tijdens mijn lidmaatschap veel gehad aan de professionele contacten die ik heb opgedaan via leden en oud-leden van KoKo welke mij tijdens mijn studie enorm geholpen hebben. KoKo is hierdoor niet alleen een hele leuke maar een ook heel verstandige keuze.

Maak de komende jaren de mooiste tijd van je leven!

Maaike Hooghiemstra, Voorzitter der SV KoKo

Voorwoord door de Commissaris INKY

Het is zover! Je bent klaar met de middelbare school en je studententijd gaat eindelijk beginnen. Een eerste juiste keuze heb je in elk geval al gemaakt door te kiezen voor Maastricht! Misschien is het voor jou wel een geheel nieuwe en onbekende stad, maar ik weet zeker dat je hier alles uit je studententijd zal gaan kunnen halen. De komende jaren ga je ontdekken hoe het echt is om als student te leven. Of je er samen met je huisgenoten achter komt hoe koken daadwerkelijk werkt of dat je erachter zult komen hoe je nu echt een biertje moet adten, alles kan in je studententijd en de mogelijkheden zijn eindeloos. Lid worden van een studentenvereniging zal je in ieder geval helpen om het beste uit deze tijd te halen. Je zult hier vrienden voor het leven maken, maar daarnaast ook enorm veel ervaringen opdoen met bijvoorbeeld verschillende commissies. Zover is het nu nog niet, je staat namelijk aan de start van je studententijd en kunt dit niet beter vieren door mee te doen aan de INKOM! KoKo leden zijn tijdens de INKOM te herkennen aan de gele shirts. Heb je een vraag of zou je graag eens bij ons willen rondkijken, aarzel dan zeker niet om ons aan te spreken of kom langs op één van onze activiteiten! Tot dan!

Marlieke Pieters, Commissaris INKY der SV KoKo

De Algemene Introductieweek van Maastricht, de INKOM, wordt georganiseerd door de Werkgroep INKOM namens de Maastricht University en Hogeschool Zuyd (www.inkom.nl). De Werkgroep INKOM is als organisatie verantwoordelijk voor het gehele INKOM programma. De Werkgroep INKOM en SV KoKo werken samen om er een geweldige week van te maken en de nieuwe studenten kennis te laten maken met alles wat Maastricht te bieden heeft.