STUDENTENVERENIGING KOKO

Bezoek onze website

KoKo Algemeen
SV KoKo is de grootste studentenvereniging van Maastricht. Met een centraal gelegen pand en tal van activiteiten en mogelijkheden zijn wij niet meer weg te denken uit het Maastrichtse studentenleven. Opgericht in 1976 zijn wij een van de oudste Maastrichtse studentenverbanden. SV KoKo heeft een toegewijde houding van haar leden hoog in het vaandel staan, maar heeft daarvoor geen ontgroening nodig. Het actieve lidmaatschap is voor alle leden toegankelijk en iedereen krijgt de ruimte zichzelf te ontplooien op zijn eigen manier. Er is voor ieder wat wils door de vele verbanden, zoals disputen, commissies en jaarclubs, maar ook door de aandacht voor cultuur en sport. Daarnaast staat SV KoKo bekend om haar knalfeesten, waar onze borrels echter zeker niet voor onderdoen. Zo maak je binnen de vereniging bij je dispuut en/of jaarclub vrienden voor het leven, ontwikkel je bij je commissie je organisatorische vaardigheden en train je je bierkilo’s eraf bij het KoKo voetbalteam. SV KoKo kenmerkt zich dan ook door een grote verscheidenheid aan leden, aangetrokken door alle mogelijkheden die het lidmaatschap hen biedt. Kortom, SV KoKo is een toonaangevende studentenvereniging die volop mogelijkheden biedt het maximale uit je studententijd te halen, de mooiste tijd van je leven!

Sport
Wie sport graag met het verenigingsleven wil combineren, is bij SV KoKo aan het juiste adres. Jaarlijks organiseren we onder andere een zaalvoetbaltoernooi, een Hockey-Voetbaltoernooi, een fantastische skireis en doet de vereniging met meerdere teams mee aan de Batavierenrace. We zijn altijd in groten getale aanwezig op het Plato-Hockeytoernooi, een evenement dat wordt georganiseerd door een van onze zusterverenigingen in Tilburg. Ook kennen we een nauwe samenwerking met studentenvoetbalvereniging DBSV Red Socks. Samen organiseren we voetbalactiviteiten en KoKo heeft hier een eigen voetbalteam. Bieden we de sport van jouw gading niet aan? Geen probleem, het lidmaatschap van een studentensportvereniging is prima te combineren met je prachtige tijd bij SV KoKo!

Cultuur
Op het gebied van cultuur is KoKo al jarenlang koploper in Maastricht. Jaarlijks organiseert onze Culturele Commissie verschillende activiteiten zoals open podia en cabarestafettes.

Het culturele hoogtepunt van onze vereniging is echter het
jaarlijkse UPSTREAM-festival, een groot evenement waarbij de Muziekgieterij omgebouwd wordt tot een festivalterrein met onder andere bandjes en dj’s. Heel Maastricht en omstreken kan onder het genot van een pilsje komen genieten van deze dag. Daarnaast is recentelijk onze
eigen KoKo-band nieuw leven ingeblazen, die met hun vette pop- en rockdeuntjes nu alweer een legende aan het worden is.
Dus, of het nou gaat om organiseren, meemaken of creëren, als je van cultuur houdt lijkt de keuze ons snel gemaakt..

Als je nog vragen hebt, stap op de mensen in het geel af die je alles kunnen vertellen over hun ervaringen bij de leukste vereniging van Maastricht!